Новини
Суспільство

У Хмельницькому суд конфіскував вівчарку, яка покусала двох людей

Постановою Хмельницького міськрайонного суду конфісковано східноєвропейську вівчарку, яка покусала двох сусідок власника собаки, а останнього притягнуто до адміністративної відповідальності  за порушення правил утримання собаки та накладено штраф в розмірі  85 грн., що є  максимальною сумою, яка передбачена санкцією статті 154 КУпАП, повідомляє прес-служба Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області.

Так, судом встановлено, що хмельничанин, будучи власником собаки та  проживаючи у власному будинку  з присадибною ділянкою, не забезпечив правила утримання собаки породи «східноєвропейська вівчарка», а саме утримання в ізоляції та вигулювання в наморднику. Це призвело до того, що  собака, зірвавшись з повідка, покусав за руку жінку 1957 року народження, спричинивши тілесні ушкодження. А за декілька днів  покусав ще одну сусідку, 1953 року народження,  забігши на територію її домогосподарства та накинувшись на неї, спричинивши жінці ряд ушкоджень у вигляді кусаних ран рук, передпліччя.

Санкцією ч. 2 ст. 154 КУпАП передбачено обов’язок суду конфісковувати тварин у випадках, якщо внаслідок порушення правил утримання тварин і котів було спричинено шкоду здоров’ю  людей або їх майну, або якщо власник повторно вчиняє протягом року це ж правопорушення.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS