Новини
Здоров’я

Як працюють електронні рецепти у Хмельницькому

Майже 12 тисяч електронних рецептів за програмою «Доступні ліки» виписали сімейні лікарі обласного центру за квітень. Про це повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Борис Ткач. За його словами, понад 9,5 тисячі містян отримали препарати за цими електронними рецептами. Інновацію запровадили з 6 квітня, а не з першого числа місяця, як планували спочатку. Затримку Борис Ткач пов’язує не з медичними, а з програмними проблемами.

Складнощі з отриманням ліків за електронним рецептом виникали лише у випадках, коли в електронній декларації був вказаний не номер телефону пацієнта. Здебільшого йдеться про ситуації, коли декларацію батькам оформляли діти, вказуючи свої номери мобільних.

 «Тоді потрібно або змінювати номер телефону, або переоформляти декларацію і замість номеру мобільного додати відскановані документи, щоб долучити їх до декларації. На оновлення інформації піде 2-3 дні», – зазначив Борис Ткач.

Посадовець запевняє: непорозумінь з номерами телефонів у Хмельницькому мало.

Нагадаємо, програма «Доступні ліки» за електронним рецептом була запроваджена для того, аби пацієнти змогли отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці України без прив’язування до місцевості, де цей рецепт був виданий. Головне, аби аптека брала участь у програмі «Доступні ліки». Ця урядова ініціатива діє вже два роки та охоплює всіх, хто страждає на серцево-судинні захворювання, діабет 2 типу та бронхіальну астму.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS