Новини
Суспільство

Що думає про гральний бізнес мер Хмельницького

У жодному приміщенні комунальної власності Хмельницького не діють гральні заклади. Про це повідомив міський голова Олександр Симчишин. За його словами, лише у «Дитячому світі» на законних підставах розповсюджують лотереї.

Посадовець визнає: через неврегульоване законодавство під вивіскою «Спортлото», яке є легальним в Україні, часто можуть маскуватися місця для азартних ігор. Проте, запевняє міський голова, всі подібні заклади розташовані у приватних приміщеннях. Зокрема, й у багатоквартирних житлових будинках, які нині зняті з балансу міської ради та є співвласністю мешканців.

Олександр Симчишин вважає: гральних закладів у межах міста взагалі не повинно бути. А от у спеціально відведених місцях вони, на його думку, можуть діяти.

«Я – за легальний гральний бізнес в окремо відведених зонах. Щось подібне на Лас-Вегас. Таких зон може налічуватися кілька в Україні. Там мають запровадити жорсткий фейс-контроль, туди в жодному випадку не мають допускатися неповнолітні. Завжди є частина людей, які хочуть виплеснути адреналін через азартні ігри. Але це не має бути у житлових будинках, бо страждають, як правило, від цього діти та малозабезпечені категорії населення. І це призводить до серйозних соціальних наслідків».

Скільки саме гральних закладів, замаскованих під лотерею, наразі діє у Хмельницькому, у міській раді визначити не беруться.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS