Новини
Події

Двох іноземців примусово видворять із Хмельниччини

Ще двох порушників міграційного законодавства виявили на Хмельниччині під час відпрацювання профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». Про це повідомляє головний спеціаліст із ЗГ та ЗМІ УДМСУ в Хмельницькій області Лілія Квятковська.

Як зазначається, міграційники спільно з патрульними м. Хмельницького виявили двох іноземців-громадян Азербайджану, які не мали при собі жодних документів, що підтверджують законність перебування на території держави.

Під час здійснення перевірки з’ясувалось, що один із вищезазначених іноземців відбував покарання на території України за вчинення кримінального правопорушення згідно ч.2 ст.186 ККУ.

Хмельницьким міськрайонним судом задоволено адміністративний позов УДМС відносно неврегульованого мігранта щодо затримання його строком на 6 місяців із поміщенням до Волинського ПТПІ з метою проведення процедури ідентифікації та після її завершення – в примусовому порядку видворити за межі країни.

Разом з тим, іншого порушника міграційного законодавства притягнено до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КУпАП, накладено штраф у розмірі 1700грн та прийнято рішення щодо примусового повернення до країни походження у встановлений термін із подальшою забороною в’їзду на територію України терміном на 3 роки.

Варто зазначити, що з початку проведення профілактичних заходів на території області виявили 125 порушників міграційного законодавства, з них – 55 незаконних мігрантів. До адміністративної відповідальності за ст.203 КУпАП притягнено – 105 осіб, за ст.204 КУпАП- 2 особи, за ст.205 КУпАП – 17 осіб, за ст.206 КУпАП- 1 особа та стягнено штрафів на користь держави у розмірі 180 тисяч гривень.

Керуючись Законом України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» відносно 49 осіб прийнято рішення про примусове повернення за межі України, відносно 6 осіб прийнято рішення про примусове видворення та стосовно 11 осіб прийнято рішення про заборону в’їзду на територію України строком від 3 до 5 років.

Організація роботи по запобіганню нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України та знаходиться на постійному контролі керівництва УДМС України в Хмельницькій області.  

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS