Новини
Події

Нерестова заборона: на Хмельниччині за тиждень – 11 порушень

У період з 1 по 7 травня 2019 року інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 11 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Рибоохоронці склали п’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП та ще шість – за ч. 3 ст. 85 КУпАП. У порушників конфіскували 20 кг риби та сім одиниць заборонених знарядь лову (сітні). Збитки, завдані рибним запасам, склали 3 646 грн.

П’ятого травня 2019 року Хмельницький рибоохоронний патруль зафіксував порушення правил рибальства на р. Південний Буг, поблизу смт. Меджибіж Летичівського району. Чоловік здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – хваткою. Незаконним способом він добув 43 екз. карася сріблястого та один екз. окуня. Своїми діями завдав збитків на суму 748 грн.

На всіх правопорушників складено адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП – грубе порушення правил рибальства. Матеріали справ направлено до судів, а заборонені знаряддя лову вилучено.

Нагадуємо, з першого квітня на Хмельниччині діє нерестова заборона. Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від – 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS