Новини
Здоров’я

У Хмельницькому не пускатимуть до школи без щеплень від кору

У Хмельницькому без щеплень від кору викладачів і школярів із 13-го травня мають право не допускати до навчання і роботи. Таке рішення було прийняте під час позапланового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Засідання спричинила ситуація щодо захворюваності на кір, яка склалася в краї.

“Відповідно до рішення комісії, як діти, так і всі працівники усіх закладів освіти – від сторожа, технічки і до директора – будуть відсторонені від обов’язків, якщо у них не буде профілактичного щеплення”, – зауважила в.о. директора департаменту освіти та науки Людмила Корнієцька.

Як вона запевнила, допускатися без щеплень будуть тільки ті, у кого є до цього медичне показання. Та й те – з подальшою вакцинацією.

“Лікар має вказати причину, чому не можна зробити щеплення зараз. Є у нас достатньо хороших вакцин. Тому проблем я не бачу. Є цілий тиждень, щоб зробити щеплення”, – додає Людмила Корнієцька.

Дитину має завести на вакцинацію мама у поліклініку чи до сімейного лікаря, оскільки у школі медиків немає.

За даними управління охорони здоров’я, від початку року лише у Хмельницькому на кір захворіло понад 600 містян. Місяць тому в області стартувала спецоперація “Антикір”. До кінця травня, зусиллями освітян і медиків, планують вакцинувати якомога більше хмельничан.

Детальніше у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS