Новини
Суспільство

Двоє військових у Хмельницькому отримали ключі від квартир

Леонід Проский, інвалід ІІІ групи, тепер житиме у новій оселі площею у 48 квадратів. Чоловік воював в Афганістані, потім працював у правоохоронних органах. З початком війни на Сході вирушив захищати Україну. Обидва його сини – теж військові, служать у 8 полку спецпризначення.

Житло такої ж площі і в такому ж будинку на вулиці Озерній отримав і Іван Михальчук. Він пішов воювати на Схід добровольцем у 2015 році. Згодом підписав контракт. Теж має ІІІ групу інвалідності.

Квартири, які вручили двом військовим, облрада отримала від забудовника після передачі йому земельної ділянки. І віддала їх у комунальну власність міста.

«Ми вирішили, що ці дві квартири будуть передані винятково сім’ям загиблих або учасників АТО, які мають інвалідність. Зважаючи на те, що всі сім’ї загиблих наразі забезпечені житлом, відповідно до комісійного рішення було визначено дві кандидатури – це інваліди ІІІ групи, надзвичайно достойні військовослужбовці, які пройшли самі бойовий шлях, які мають в родині учасників АТО», – прокоментував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Завдяки спільній роботі обласної та міської рад саме за таким механізмом хмельницьким військовим дали чотири квартири. Загалом в обласному центрі власні помешкання отримали вже понад сотню захисників України.

За словами міського голови, є кілька варіантів вирішення квартирного питання для військових: існуюче житло забирають за рахунок пайової участі у забудовника і віддають ключі та ордер на вселення; також діє програма по відшкодуванню грошима придбання квартири. Крім того, у найближчі два тижні у Хмельницькому вручатимуть сертифікати на відшкодування вартості житла 50 на 50.

Наразі поліпшення житлових умов в обласному центрі потребують 600 учасників війни на Сході.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS