Новини
Суспільство

Як Хмельниччина відзначає 74-у річницю Перемоги у Другій світовій війні

З нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в усіх куточках Хмельниччини відбулися урочисті заходи.

“74 роки промайнуло з тих пір, як залпом над землею пролунала довгоочікувана Перемога над нацизмом у Другій світовій війні. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував свого життя для перемоги”, – йдеться на сайті облради.

В обласному центрі представники обласної та міської влади, народні депутати України, депутати обласної та міської рад, представники духовенства, керівники силових структур та правоохоронних відомств, ветерани війни та громадськість міста поклали вінки та квіти до меморіального комплексу «Вічний вогонь».

Учасники заходу вшанували пам’ять тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах і селах у справедливій боротьбі за свободу і гідність,  хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника.

“Скільки б часу не пройшло, День Перемоги назавжди залишиться символом героїчного минулого та величі духу. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім’я перемоги над нацизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків. Багатьом героям, полеглим на полях битв, не судилося побачити Велику Перемогу… Ми низько вклоняємося нашим дорогим ветеранам за чисте і мирне небо, за життя, за веселий сміх наших дітей і онуків», – сказав очільник обласної ради Михайло Загородний.  

У ці дні згадують про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловлюють повагу всім борцям проти нацизму, увічнюють пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки. Вшанування пам’яті та покладання квітів і вінків також відбулося на Військовому кладовищі та Меморіалі Слави.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS