Новини
Суспільство

Суд у Хмельницькому обрав запобіжний захід військовослужбовцю

Домашній  арешт на два місяці – таку міру запобіжного заходу обрав слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду для уродженця Полтавської області, який  підозрюється у вчиненні злочину, передбаченому  ч. 3 ст. 406 КК України (порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості).

Військовий, 1995 року народження, підозрюється в тому, що перебуваючи в приміщенні казарми однієї із військових частин на Житомирщині,  за попередньою домовленістю з іншими, завдали побоїв, вчинення іншого насильства та глумлення над військовослужбовцем.

Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що підозрюваний раніше не судимий, має постійне місце проживання,  позитивно характеризується та на утриманні має  малолітню дитину.

Тож найближчі два місяці молодому чоловіку заборонено залишати житло з 23 до 06 години ранку та покладено наступні обов’язки: повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання; утриматись від спілкування з потерпілим та свідками; здати на зберігання свій паспорт  для виїзду за кордон.

Санкція ч. 3 ст. 406 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3  до 10  років.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS