Новини
Дозвілля

Оркестри на вулицях, шоу в амфітеатрі – у Хмельницькому триває грандіозний фестиваль

У другий день “ART MAJOR SHOW” концертну програму розпочав один з організаторів битви оркестрів – столичний колектив «Сувенір». Майже півсотні музикантів віком від 9 до 16 років подарували хмельничанам незабутнє свято. Перша композиція – всесвітньо відомий «Щедрик», який органічно переплівся з мелодією «Гри престолів». Родзинка колективу – хореографічна група. Та, звичайно, вокалісти. Співав навіть художній керівник «Сувеніру» Олександр Білошапко.

«Для людей – бальзам на душу. В наш час так мало таких хороших, позитивних емоцій, і ми дуже пишаємося, що наше місто виграло таке місце почесне, і приїхали до нас гості», – діляться враженнями хмельничани.

Офіційно фестиваль відкрився о 21.00 на вечірньому шоу «Місто не спить». У Хмельницькому він відбувся вперше. Ідея його створити, каже міський голова, виникла під час розмови з керівником хмельницького ансамблю «Альфа». Це єдиний в Україні професійний колектив, який займається мажорет-спортом і успішно виступає у Європі та світі.

Організація фестивалю коштувала понад мільйон гривень. Половину суми надав Український культурний фонд – з ним наше місто співпрацює не вперше.

Сьогодні – третій, завершальний день фестивалю. На хмельничан чекає батл оркестрів та великий концерт. Родзинкою третього дня стане виступ Національного президентського оркестру. Свої найкращі твори він зіграє в обласній філармонії.

А завершить фестиваль вечірнє шоу «Місто не спить».

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS