Новини
Здоров’я

Хмельницький лідирує з кількості випадків кору в Україні

У Хмельницькому за три місяці від початку року зафіксовано 557 випадків захворювань на кір. Про це каже начальник міського управління охорони здоров’я Борис Ткач, передає “Поділля-центр”.

За його словами, Хмельницький у лідерах з кількості зареєстрованих випадків кору в Україні. Найбільше хворіють дорослі. У зв’язку з епідемією хмельничани без щеплень від кору не будуть допускатися до навчання та роботи.

Однак, таким рішенням задоволені не всі. Приміром, хмельничанка Наталія Шмурікова виступає проти вакцинації. Каже, що природний імунітет важливіший. Своїй молодшій дочці щеплень не робить.

“Щеплення можуть більше травмувати дитину, ніж зробити її здоровішою. Я не хочу, щоб мене змушували примусово робити дитині щеплення”, – каже жінка.

Робити вакцинацію, щоб у дитини був імунітет, планує Людмила Гоцюр. Каже, щеплення потрібні, щоб дитина сама не хворіла і не заразила інших, коли піде в садочок і школу.

Імунізувати від кору мають нещеплених дітей і дорослих із групи ризику. Як каже Борис Ткач, законом передбачено не допускати до роботи і навчання дітей і дорослих, у яких немає щеплень від кору.

Втім, юристи називають недопуск дітей до навчання грубим порушенням їхніх конституційних прав, адже освіта доступна для кожного, і нікому не може бути обмежено в праві на доступ до неї. І дитина, незалежно від стану здоров’я, може відвідувати школу.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS