Новини
Суспільство

У Кам’янці-Подільському відбулися видовищні перегони “Фортеця-2019”

Цими вихідними у Кам’янці-Подільському відбулися видовищні перегони. Як розповіли у міськраді, на декілька днів Кам’янець перетворився на ралійний майданчик. Закордонні боліди, участь абсолютних чемпіонів України з ралі, найбільший в Східній Європі трамплін, швидкісні естонські вантажівки, гонка по бруківці, та перекидання автомобілів на дах – такі моменти цьогорічних ралі «Фортеця». Відбулися змагання за підтримки Автомобільної Федерації України, комітету ралі ФАУ і Кам’янець-Подільської асоціації готельєрів та рестораторів.

Із чотирьох десятків екіпажів, які взяли участь у змаганнях, до фінішу доїхав лише 21, подарувавши глядачам чимало екстриму. Спочатку автівки підкорювали бруківку Старого міста, а згодом здіймали пил на крутих трасах району, де підлітали на трамплінах, з драйвом входили в повороти, перекидалися на дах та завершували змагання без гальм.

Цього року участь у перегонах взяли закордонні гонщики та п’ятеро Абсолютних чемпіонів України з ралі – Володимир Петренко, Валерій Горбань, Олександр Козлов, Руслан Топор, Борис Ганджа. Окрім сучасних автомобілів категорії R5, були й прототипи, ралійний Porsche Cayman, LADA 2105 VFTS, а також вперше – ралійні вантажівки з Естонії. Чимало овацій отримав єдиний жіночий екіпаж у складі Юлії Гриценко (Суми) та Світлани Шиман (Запоріжжя), які виступали на «HONDA Civic».

Потішили глядачів організатори і спеціально облаштованими фанзонами з холодними напоями та гарячою їжею. З таким комфортом фанати гонок могли насолоджуватися видовищними заїздами на сільських спецділянках. А родзинкою ралі став один з найбільших в Східній Європі трамплінів. До речі, найбільш видовищним стрибком вразив екіпаж Максима Шикова та Анастасії Макової з Києва на «Renault Clio».

“Ще одна приємність – серед переможців цьогорічних змагань – кам’янчанин Олександр Борейко, який виступав під номер 44 разом із киянином Володимиром Петренком на «Мitsubishi Lancer Evo». Вони отримали бронзу в загальному заліку. Екіпаж Юрія Хоміцького та Андрія Рощенка з Києва (на «SUBARU Impreza Sti») під номером 11 виборов срібло. А абсолютними переможцями стали Валерій Горбань з Києва та Sergei LARENS з Таллінна на «Mini Cooper S Countryman» під номером 20”, – додають у міській раді.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS