Новини
Інфраструктура

Хмельницький колектор відремонтують за 300 тисяч гривень

У ніч проти 14 травня у Хмельницькому вийшов з ладу колектор на вул. Старокостянтинівське шосе. Про аварію повідомив директор КП «Хмельницькводоканал»  Віталій Кавун. Несправність виникла у трубі діаметром 800 мм, яка забезпечує водовідведення з мікрорайону Озерна.

За словами Віталія Кавуна, для оперативного усунення аварії комунальники звернулися із проханням про перерозподіл коштів з резервного фонду хмельницького міського бюджету. Відповідне рішення сьогодні ухвалили депутати на позачерговій сесії.  

«Причина аварії – зношеність труб та руйнація верхнього зводу колектора через газову корозію. Труби служили близько 40 років. Ми маємо замінити 100 метрів на нові», – зазначив Віталій Кавун.

Труби з металу замінять на полімерні українського виробництва, термін експлуатації яких 80 років. Несправність ліквідують, щойно нові труби доставлять у Хмельницький.

На місці аварії відбувся й обвал ґрунту. Але, як запевняють комунальники, єдиною незручністю для містян наразі є неприємний запах. Каналізація наразі функціонує. Лише труба лишається поки без верхнього покриття.

За словами Віталія Кавуна, нині у Хмельницькому близько 40 відсотків водогінних труб потребують заміни на нові.  

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS