Новини
Афіша

Як Хмельницький відзначатиме День вишиванки: всі подробиці

Цього четверга, 16 травня, у Хмельницькому вп’яте масштабно відзначатимуть День вишиванки. Хмельничан запрошують одягтися у вишиванку і взяти участь у загальноміських святкуваннях.

Свято вишиванки запланували біля кінотеатру Шевченка, воно розпочнеться із театралізованої постановки про те, як знущалися над українцями за елементи державної символіки, за мову, за патріотизм.

Далі у планах уже традиційний флешмоб – усіх охочих запрошують утворити “живу” вишиванку.

Після флешмобу кожен охочий зможе завітати на перегляд фільму про історію української вишиванки «Спадок нації». Авторами, сценаристами і режисерами фільму виступили авори самого свята Дня вишиванки – Олександр Ткаченко і Леся Воронюк. Перегляд безкоштовний.

О 14 годині організатори проведуть акцію «Новонароджені у вишиванках». Діткам, які народяться у ніч з 15 на 16 травня, подарують перші в їхньому житті вишиванки.

Флешмоб «Вишиванка – одяг вільних» розпочнеться о 17:00 біля кінотеатру Шевченка. Перегляд документального фільму про історію української вишиванки «Спадок нації» відбудеться о 18 годині у кінотеатрі Шевченка.

Крім цього, о 13 годині на стадіоні «Поділля» до Дня вишиванки відбудеться Сімейна руханка. В програмі заходу: руханка, флешмоб «Сім’я», спортивно-сімейні змагання. Дрес-код: вишиванка.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS