Новини
Події

У Старокостянтинівському районі чоловікові чотири рази безкоштовно давали землю

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом неправомірної приватизації земель на території Старокостянтинівського району.

Як зазначили у прес-службі відомства, кожному громадянину України гарантується право на безкоштовне отримання земельної ділянки, але Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено випадки зловживання громадянами правом на отримання земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Четверо громадян, приховуючи факт одержання землі в межах норм безоплатної приватизації, повторно безоплатно набули у власність для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки площею по 2 га, розташовані за межами населених пунктів Баглаївської та Сахновецької сільських рад Старокостянтинівського району. При цьому один із вказаних осіб отримав земельну ділянку вчетверте.

За цими фактами місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману), проведення досудового розслідування у якому доручено слідчому відділу Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS