Новини
Політика

Хто на Хмельниччині може увійти до команди Гройсмана

Прем’єр-міністр України повідомив, що братиме участь у парламентських виборах. Вже почали формувати нову політичну силу, до якої увійдуть активні та ініціативні, люди, які хочуть, щоб Україна стала заможною європейською державою.

На відміну від президентських виборів, на яких обирають президента, на парламентських виборах – обирають Прем’єр-міністра. Адже, лише маючи переважну підтримку у Верховній Раді, можна продовжити йти наміченим останніми роками реформаторським курсом. Реформи, започатковані урядом Гройсмана, нині доволі актуальні та мають підтримку пересічних українців. Тож чим потужнішою буде політична сила нинішнього Глави уряду, тим рішучіші перетворення його команда зможе здійснити.

«Я б хотів, щоб це була достатньо якісна з точки зору професійності та здатності політична сила. Насправді можу сказати, що зараз шукаю людей, які могли би бути достатньо результативними. Також би хотів бути дотичним до створення класичної центристської політичної партії, яку би було створено не під вибори, а яка би була достатньо організованою структурою з визначеною ідеологію з об’єднанням якісних і фахових людей, які можуть не просто розмовляти», – сказав Володимир Гройсман.

Про ефективність нової політичної сили та її достатньо високих шансів потрапити до парламенту говорять і експерти.

«Варто зазначити, що ще в квітні 2018 року соціологи фіксували зростання довіри Гройсмана й задоволеність його роботою серед населення. А на початку 2019 року, згідно з даними всеукраїнського опитування громадської думки, який проводив КМІС, у рейтингу потенційних прем’єр-міністрів чинний очільник Кабміну набрав найбільшу кількість прихильників – 15,3%», – стверджує політолог Олександр Радчук.

«Гройсман – молодий, він належить до того ж покоління, що й Зеленський. Вони ровесники, як Арсеній Яценюк і багато інших. Зараз починається епоха людей цього віку. У Володимира Борисовича є стартовий рейтинг, який дозволяє боротися за проходження партії в парламент», − впевнений політолог Володимир Фесенко.

Експертне опитування оцінки роботи Кабміну, проведене “Агентством моделювання ситуацій”, показало, що 85,2% з 30 опитаних експертів вважають – загальноекономічна ситуація в країні за три роки діяльності уряду Володимира Гройсмана суттєво покращилася. За результатами опитування, 85,2% експертів відзначили, що зовнішньоекономічна ситуація за три роки діяльності змінилася на краще. Серед найбільших перешкод діяльності уряду експерти зазначили війну з Росією, активність політиків-популістів у парламенті, інституційну слабкість державних інституцій тощо.

«Я маю розуміння, що робити далі, і я можу очолювати уряд. Якщо український народ вирішить, що я та сформована нами команда будуть гідні представляти їхні інтереси та реалізовувати ті завдання, які люди перед нами ставлять, то я готовий буду очолити уряд», — зазначив Володимир Гройсман.

Така рішуча позиція та готовність до змін – не просто слова. Свою ефективну роботу, ініціативність та налаштування виключно на позитивний розвиток Володимир Гройсман демонструє не лише останніми роками, відколи очолив уряд, – зміни на краще відчули на собі вінничани, коли Гройсман був їхнім мером. Саме у Вінниці він розпочав конкретні кроки з оновлення та осучаснення міста, залучення інвестицій у його розвиток.

Олександр Нагурний, політолог, колишній очільник Полонської райдержадміністрації впевнений, що у команди нової політичної сили є потужні шанси увійти до парламенту вже цього року і сформувати більшість: «Гройсман, з одного боку є молодим політиком, а з іншого боку він має унікальний досвід роботи мером, головою ВР, віце-прем’єром та Прем’єр-міністром. За останні декілька років він став повністю самостійним політиком. За власною спиною він має надзвичайно успішну реформу – децентралізації. Ця реформа зрештою на 10ки років, вона вже демонструє позитивні зрушення в ОТГ – сотні реконструйованих шкіл, садочків, ЦНАПів по всій  країні є найкращою ілюстрацією реформи. Окрім цього дуже багато зрушень в медичній галузі – будівництво десятків амбулаторій, придбання десятків медичних авто, програма “доступні ліки” та збільшення в рази заробітних плат лікарям “первинки” – це не великий перелік успіхів на початку медреформи. Навіть в питанні будівництва та реконструкції доріг за 2018 рік країна по “зданими” кілометрам обійшла 2012 – рік підготовки України до ЄВРО 2012. Саме тому у всеукраїнському опитуванні громадської думки, яке проводив КМІС, у рейтингу потенційних прем’єр-міністрів чинний очільник Кабміну набрав найбільшу кількість прихильників – 15.3%. Зростання економіки 12 кварталів поспіль, тричі збільшена мінімальна зарплатня і двічі збільшена середня зарплатня –  найкраща відповідь всім критикам».

Ольга ВАКАЛЮК.


PR
Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS