Новини
Події

На Хмельницькій АЕС говорили про корупцію

16 травня цього року на Хмельницькій АЕС радилися працівники підрозділів із запобігання і протидії корупції. У нараді з питань реалізації повноважень в частині антикорупційної діяльності взяли участь представники ДП «НАЕК «Енергоатом» на чолі із директором із запобігання і протидії корупції – радником президента енергокомпанії Олегом Поліщуком, фахівці всіх АЕС України та відокремлених підрозділів Компанії.

Розпочинаючи нараду, генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко поінформував представників уповноважених підрозділів про роботу та основні показники діяльності енергопідприємства. Зокрема, керівник атомної станції акцентував увагу на основних стратегічно-важливих завданнях колективу ХАЕС, серед яких: продовження терміну експлуатації першого енергоблока, спорудження Х/3, Х/4, реалізація пілотного проекту «Енергетичний міст «Україна – Європейський Союз».

Під час наради представники підрозділів з антикорупційної діяльності підбили підсумки роботи за перший квартал поточного року, обговорили результати проведення зовнішньої оцінки корупційних ризиків у діяльності Компанії та проекту Плану заходів впровадження рекомендацій, наданих за її результатами. Учасники заходу обговорили також питання щодо проведення навчання для керівників вищої ланки управління енергокомпанії у відповідності до міжнародного стандарту ISO 37001:2016 «Антикорупційні системи менеджменту». Працівники підрозділів із запобігання і протидії корупції енергокомпанії розглянули і низку питань, які виникають під час виконання Закону України «Про запобігання корупції», Антикорупційної програми ДП «НАЕК «Енергоатом».

У рамках наради представники антикорупційних служб обмінялися досвідом щодо організації відповідних перевірок ділових партнерів Енергоатома. За словами директора із запобігання і протидії корупції ДП «НАЕК «Енергоатом» Олега Поліщука, усунення і мінімалізація виявлених корупційних ризиків Компанії – головне завдання антикорупційних служб.

«Найголовніше у результаті будь-якого розслідування для працівників підрозділів із запобігання і протидії корупції – це не виявлення винної особи і притягнення до відповідальності. З нашої точки зору, найголовніше – виявлення обставин  і умов, які створили можливість вчинити правопорушення та їх усунення», – констатував керівник антикорупційної служби Енергоатома.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS