Новини
Суспільство

Хмельницький витратить 400 тисяч гривень на боротьбу з борщівником

На боротьбу з борщівником цьогоріч у бюджеті Хмельницького передбачено 400 тисяч гривень. Про це повідомив начальник міського управління житлово-комунального господарства Василь Новачок.

За його словами, небезпечну траву вже покосили на половині локацій, де вона росте. А саме – на вулиці Старокостянтинівське шосе, Волочиська, Північна, Болохівська, Сільськогосподарська. А також біля супермаркету «Таврія» та на Проскурівській – поблизу залізничної колії.

Там, де трава з’явилася лише нещодавно, її викопують працівники комунальних підприємств або керуючих компаній. Саме так борщівнику протидіють на прибудинкових територіях та у парках. Великі ж зарості скошують працівники приватного підприємства. Ще донедавна цим займалися представники ЖЕК №7, проте з часом перестали справлятися з великим обсягом роботи, каже Василь Новачок.

«Ми уклали угоду з підприємцем, у якого є бензокоса та спеціальний гумовий одяг, який убезпечує від потрапляння соку борщівника на шкіру».

Всього борщівник коситимуть 3-4 рази – до кінця літа. А все тому, що рослина має здатність квітнути кілька разів протягом року. І саме у цей період трава вважається найнебезпечнішою.

Нагадаємо, сік борщівника при потраплянні на шкіру та контакті з сонячними променями може викликати сильне подразнення й пухирі. Якщо контакту уникнути все ж не вдалося, треба негайно змити сік та звернутися за медичною допомогою.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS