Новини
Суспільство

Каньйон у Кам’янці під загрозою затоплення: як вирішують проблему

Аби врятувати каньйон від затоплення, міська влада Кам’янця-Подільського задіяла гідросистеми. Про це повідомляється на сайті міськради.

“Після сильної зливи 17-18 травня кількість води у Смотрицькому каньйоні збільшилася у 20 разів. Утім великої шкоди вона не завдала, оскільки ситуацію вдалося взяти під контроль”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомив заступник міського голови Сергій Бабій, найбільш вразливою територією виявилася акваторія водного басейну №3 – від готелю «Біля річки» до Зіньківців, де вода піднялася майже на метр. Наразі ж її рівень різко падає.

«Паніки не відчували, бо щорічно проводимо навчання і до цього були готові, – каже Сергій Віталійович. – Вперше була задіяна система вирівнювання рівня води через гідроспоруди. Щоб штучно зменшити кількість води ми використали дві гідросистеми: шлюзи в самому Замковому мосту та Цибулівську ГЕС. До речі там задіяний великий шлюз, який ми останній раз відкривали ще 2006 року».

Наразі ситуація на особистому контролі у міського голови Михайла Сімашкевича, який відразу дав доручення стосовно роботи штабу, що об’єднав усі необхідні служби. Кожних дві години вони звітують про стан справ. Загалом жодного будинку в каньйоні не затопило. Підтоплені лише городи місцевих мешканців. Заяви чи скарги від людей до міської ради не надходили.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS