Новини
Кримінал

На Хмельниччині грабіжник давав поліцейському 2 тисячі гривень хабара

Грабіжника, який намагався підкупити керівника слідчого підрозділу й уникнути кримінальної відповідальності, засудили до 4 років позбавлення волі. Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

У серпні минулого року, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за грабіж, правопорушник запропонував заступнику начальника слідчого відділу Славутського відділу поліції хабар.

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво, за вказаним фактом на підставі рапорту поліцейського розпочато кримінальне провадження.

Під час передачі коштів, громадянина, який таким чином намагався уникнути відповідальності, викрили, а 2 тис. грн вилучили.

Стороною обвинувачення у суді доведено вину особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище), ч. 2 ст. 186 (грабіж, поєднаний з насильством, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 296 (хуліганство, пов’язане з опором іншим громадянам) КК України.

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Базан, засудженому призначено покарання у виді 4 років 1 місяця позбавлення волі.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS