Новини
Афіша

«Rock&Buh – 2019» у Хмельницькому: організатори обіцяють розігнати хмари

Організатори «Rock&Buh – 2019» розповіли, яким бачать фестиваль. Запевняють, музична подія відбудеться за будь-якої погоди. Протягом трьох фестивальних днів (24-26 травня) на території парку «Молодіжний» перед глядачами виступатимуть 35 гуртів з України, Італії та Швеції. Виконавці розподіляться трьома сценами: головною, другою та електронною.

«Повноцінна друга сцена – інновація цього року, – відзначає начальник міського управління культури і туризму Артем Ромасюков. – У перший день там будуть представники рок-музики. У другий і третій – гратиме більш легка музика. Попри те, що погодні умови можуть бути непрості, ми чекаємо хмельничан й гостей нашого міста. Знаю, що є люди, які вже взяли квитки до Хмельницького й хвилюються, чи ми нічого не скасуємо. Ні, ми будемо боротися, розганяти хмари».

На третій сцені працюватиме музична лабораторія, де ввечері виступатимуть ді-джеї, вдень на цій локації влаштують майстер-класи, розповів один із співорганізаторів фестивалю Андрій Захарко.

«Чому б не запросити відомих музикантів, які б могли показати новачкам якусь фішку. Крім того, діти, які хочуть бути влогерами, зможуть навчитися створювати ролики за допомогою гаджетів».   

Серед хедлайнерів – відомі гурти “СКАЙ”, “O.Torvald”  і «Танок на майдані Конго», які виступатимуть у різні фестивальні дні. Іноземні гості – “WakeUpCall” (Італія) та «RIDEAU» (Швеція). Ще 11 виконавців відібрали зі 176 заявок. При цьому 7 гуртів – з Хмельницького. А от співорганізатори фестивалю – місцеві рок-команди «Чумацький шлях»,  «Мотор’ролла» та «Станза» цього разу не виступатимуть.

На пляжі представники одного з партнерів заходу бензопилами виготовлять логотип фестивалю, який потім лишиться у парку «Молодіжний» та стане додатковою фотозоною. На інший локації розташуються представники управління юстиції, які реєструватимуть жартівливі шлюби та видаватимуть символічні посвідчення.

Також на березі працюватиме фуд-корт, де свою продукцію представлять 10 місцевих рестораторів. З алкогольних напоїв організатори обіцяють лише пиво. У парку «Молодіжному» встановлять сміттєві урни та декілька біотуалетів.

«Сміття не буде. Також ми плануємо, що працюватиме безкоштовний туалет, який ми отримали у якості добровільно-примусового подарунку від одного з підприємців. Фактично ми всі комунальні проблеми, враховуючи попередні роки, вирішили. Єдине, що може стати на заваді – погода.  Навіть елементарно, щоб біотуалети почистити після кожної ночі, туди треба буде заїхати», – зазначив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Лайн-ап фестивалю розміщений на сторінці фестивалю у Фейсбуці і на інформаційних сайтах міста. Окрім того, розклад виступів на три дні буде біля кожної зі сцен. Організатори обіцяють: виступи триватимуть не довше, ніж до 24 години. Для зручності відвідувачів фесту продовжать і роботу комунального транспорту.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS