Новини
Здоров’я

Хмельницький обласний перинатальний центр отримав нове обладнання

Хмельницький обласний перинатальний центр поповнився новим обладнанням. Три лампи для фототерапії новонароджених подарував закладу «Волонтерський лідерський рух».

Збір коштів для закупівлі ламп організувала Юлія Перепилицина. Вона мама трьох діток. Не так давно народжувала у обласному перинатальному центрі. Її дитина народилася з маленькою вагою і потребувала лікування. Виявилося, що у закладі є проблеми з лампами фототерапії. Тож після повернення з немовлям додому, Юлія вирішила організувати збір коштів для закупівлі такого обладнання. У цьому її підтримало багато небайдужих людей, зокрема учасниці «Волонтерського лідерського руху».

Майже за чотири місяці Юлії з однодумцями вдалося зібрати понад 80 тисяч гривень. За ці кошти й було закуплено обладнання, яке сьогодні передали Хмельницькому обласному перинатальному центру.

“Коли Юля у нас народила останню дитинку, вона потребувала фототерапії. В закладі такого обладнання було замало. На процедуру існувала черга. Юля ще тоді пообіцяла допомогти з придбанням ламп. І дуже приємно що вона, будучи сама молодою мамою, знайшла час та організувала такий проект. Люди по гривні зібрали гроші для придбання обладнання для лікування дітей”, – розповідає головний лікар Хмельницького обласного перинатального центру Лариса Притуляк.

За рік у відділенні інтенсивної терапії новонароджених проліковують до 200 дітей, які потребують фототерапії. Наразі відділення має 4 лампи, хоч на день деколи потрібно використовувати до 8. Не краща ситуація і у відділенні постінтенсивного догляду за новонародженими. Там є 2 лампи фототерапії, які теж були придбані волонтерами. Для якісного надання лікувальних послуг у відділенні має бути 5 ламп.

“Наш рух 13 років займається волонтерською діяльністю. Дуже багато проектів було реалізовано. І проект «Великі проблеми з малою вагою» став одним із проектів, який ми підтримали”, – пояснює учасниця «Волонтерського лідерського руху» Сніжана Свіжак.

Лампи фототерапії новонароджених у перинатальному центрі використовують щодня. Сьогоднішній подарунок від волонтерів допоможе вирішити багато ситуацій.

Детальніше – у сюжеті Nagolos TV:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS