Новини
Суспільство

На Хмельниччині з’являться офіцери громад

Головам об‘єднаних територіальних громад Хмельниччини сьогодні, 22 травня, презентували інноваційний проект Нацполіції під назвою «Поліцейський офіцер громади. Про це повідомили у прес-службі поліції області.

Як зазначається, Хмельниччина є одним із лідерів в Україні за темпами створення тергромад, яких сьогодні в області уже налічується 45. Разом зі зростанням кількості ОТГ, серед правоохоронців все частіше почало поставати питання — яким чином максимально ефективно організувати правоохоронну роботу у громадах.

Відповідь на це питання дав проект «Поліцейський офіцер громади», який передбачає інтеграцію дільничних офіцерів поліції до територіальних громад таким чином, щоб вони 90 відсотків робочого часу проводили в громаді, опікуючись проблемами її безпеки.

В свою чергу громада має подбати про створення належних умов праці для свого дільничного — виділити йому кабінет, обладнати необхідною технікою та меблями.

Проект заснований на принципі «community policing», суть якого взаємодія поліції і громади в напрямку створення безпечного середовища для проживання людей.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS