Новини
Культура

Дерева з очима: у хмельницькому музеї презентують експериментальну фотовиставку

В музеї історії міста Хмельницького (вул. Проскурівська, 30) у п’ятницю, 24 травня, о 15.00, відкривається виставка оригінальних робіт фотохудожника з Києва Олександра Сліпченка під назвою «Випадкове мистецтво».

Дитинство і юність Олександра Сліпченка минули на Волині. Тривалий час він працював інженером-конструктором на Хмельницькому заводі «Темп». З 1990 до 2010 року брав участь у дослідженнях іоносфери та сонячних затемнень як провідний інженер астрономічної обсерваторії Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка. Захоплювався судномодельним спортом. Брав участь у складі збірної команди України в Чемпіонатах світу та Європи, де здобував золоті та срібні медалі. Має звання майстер спорту України міжнародного класу. Ентузіаст самодіяльного туризму. Подорожував горами Кавказу, сходив увесь Кримський півострів, сплавлявся на плоту гірськими річками Алтаю, обійшов із наплічником Поділля з його товарами і печерами, неодноразово сходив на Говерлу.

Фотографією Олександр Сліпченко захоплюється з раннього дитинства. Фотографує для задоволення, а не для заробітку.

Фотопроект «Випадкове мистецтво» – черговий експеримент захопленого творчими пошуками фотомитця. Несподівані образи дивовижних, казкових істот, підмічені гострим оком майстра, відкриваються в природних вигинах стовбурів дерев, закучерявленій корі, зрізах старих пнів, наростах деревних грибів і моху. Автор запрошує перехожих стишити ходу, зупинитися серед повсякденної суєти, вдивитися у чудесну книгу природи, яка надихає творити, фантазувати, насолоджуватися буттям тут і нині.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS