Новини
Суспільство

У Хмельницькому підсумували роботу волонтера Корпусу Миру

До Хмельницького завітали  представники Корпусу Миру США в Україні. Візит присвятили закінченню терміну перебування у місті добровольця  цієї організації Алана Янга.

За словами Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, завдяки співпраці з американським волонтером у місті вдалося розробити концепцію змін, пов’язаних з екологією, побутовими відходами, навчанням директорів комунальних підприємств.

«Я задоволений нашою співпрацею. І сподіваюся, вона триватиме. Хмельницький завжди радо зустрічатиме волонтерів Корпусу Миру. І не лише через те, що наше місто гостинне. А ще й тому, що ми переконалися: наша співпраця може бути не декларативною, а результативною», – підсумував Олександр Симчишин.

Директор Корпусу Миру в Україні Майкл Кетовер зазначив: наразі саме в Україні працює найбільше волонтерів від цієї американської організації. А саме – 461 представник майже у всіх регіонах держави. Корпус Миру втілює декілька глобальних цілей, найважливіші з яких – культурний обмін між двома країнами та робота з муніципалітетами. Майкл Кетовер  високо оцінив роботу Алана Янга та назвав його волонтером з великим досвідом.

Доброволець Алан Янг перебував у Хмельницькому протягом трьох років. Найбільше працював над втіленням еко-проектів. Зокрема, над розробкою концепції сміттєпереробного заводу.  На батьківщині чоловік 2000 року заснував  компанію «Powers Young & Company», аби надати найкращі можливості некомерційним організаціям штату Арізона у плануванні капітального розвитку, управлінні та наданні консультацій.

Основною метою Алана Янга у Хмельницькому стала робота над зміною іміджу міста, адже в уявленні багатьох обласний центр тривалий час асоціювався лише з ринком. Саме Алан Янг ініціював ідею проведення першого Форуму економічного розвитку.

Хто стане наступним добровольцем Корпусу Миру у Хмельницькому, поки що невідомо.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS