Новини
Культура

«Вражена Тетяна»: у Хмельницькому відбулася прем’єра вистави за грузинською п’єсою

Постановку на сцені міського будинку культури втілив режисер Дмитро Гусаков та актори аматорського театру «Дзеркало».

Перед початком дійства глядачів зустрічали учасники трупи, вдягнені в уніформу – сині комбінезони та білі футболки. Всього у дійстві взяло участь 14 акторів.

Дмитро Гусаков вважає «Вражену Тетяну» експериментом, який може викликати різні враження. Але точно нікого не залишить байдужим. Бо, лише експериментуючи, театр, на його думку, живе.

«Вражена Тетяна» – це кілька іронічних новел. Зокрема, історія Гогі та його дружини, Нодара і Тамуни, Шота і Лалі, онука, що постійно чхає, Валіко та враженої Тетяни. До прикладу, до Валіко періодично приходить янгол та хоче розповісти чоловікові непристойний анекдот. Проте йому заважає харизматична дружина Валіко, яка приймає херувіма за курку та гонить геть з двору.

Протягом всієї вистави актори одночасно грали окремі ролі та виконували функцію хору, який висміював, співчував, допомагав головним персонажам кожної історії. Окрім того, періодично на сцену виходив ведучий, який постійно нагадував глядачам про стереотипи щодо грузинів.

«Вражена Тетяна» поставлена в абсурдистській стилістиці. Не дарма у фіналі лишається незрозумілим: хто ця Тетяна та чому ж вона вражена? П’єса – наче відображення нинішнього світу – говіркого, скандального навіть безумного. Також режисер використав чорний гумор, буфонаду та інтерактивні прийоми взаємодії із залою. Вистава тривала близько години.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS