Новини
Політика

Сергій Лабазюк закликав колег проголосувати за зняття депутатської недоторканності

Попри політичну турбулентність, викликану зміною влади, Україна має проводити прогнозовану та послідовну політику на всіх рівнях. Парламент має зосередитися на тих питаннях, вирішення яких очікує суспільство. Одним з таких є зняття депутатської недоторканності. На цьому наголосив народний депутат Сергій Лабазюк під час засідання Верховної Ради.

“Ця тема мусується у парламенті вже не один рік. Якщо не помиляюся, ще з 90-х років політики почали говорити, що депутатська недоторканність буде скасована. Але поставити жирну крапку у цьому питанні так і не спромоглися. Робили гучні заяви і роздавали обіцянки, але до діла так і не доходило”, – заявив він.

“Цього тижня ми маємо зробити великий крок у даному напрямку і нарешті проголосувати за скасування депутатської недоторканності. Зробити так, щоб усі громадяни були рівні перед законом. В Україні не може бути тих, хто над законом”, – підкреслив політик.

Разом з тим він зазначив, що до цього питання треба підходити зважено: “Має залишитися політична недоторканність, яка дозволить захистити саме політичну діяльність парламентарів, аби вони не стали маріонетками та ручним інструментом у виконанні завдань партійних вождів”.

Також політик нагадав колегам, що не варто відкладати прийняття блоку аграрних питань, розгляд яких також заплановано цього тижня. Тим паче, що вони напрацьовані комітетами і профільними асоціаціями.

“Ми маємо дати зелене світло цим законопроектам. Аграрії очікують прийняття проекту щодо ідентифікації та реєстрації тварин (номер 9022), а також антирейдерського законопроекту (номер 8121), який дасть змогу працювати і розвиватися малому та середньому бізнесу”, – додав парламентарій.


PR
Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS