Новини
Суспільство

У Кам’янці-Подільському дають старт будівництву сміттєпереробного заводу

У Кам’янці-Подільському очікують інвестицій у будівництво сміттєпереробного заводу. Як повідомив міський голова Михайло Сімашкевич, найближчим часом буде утворено конкурсну комісію і розпочато підготовку до проведення самого конкурсу з визначення приватного партнера.

“Щойно провели важливу зустріч, яка дає старт впровадженню в місті великого інвестиційного проекту – будівництва сміттєпереробного заводу. Найближчим часом буде утворено конкурсну комісію і розпочато підготовку до проведення самого конкурсу з визначення приватного партнера. Аналогічний комплекс упішно працює в Словенії. А для Кам’янця та й загалом регіону це ще й екологічно цікавий проект”, – написав Михайло Сімашкевич у Фейсбуці.

Як раніше повідомляли у міській раді, проект передбачає сортувальний цех. Саме тут розподілятимуться відходи на фракції, які потім стають сировиною для інших ліній заводу. А також енергетичний комплекс, де спалюватиметься RDF-паливо (рештки сміття) і вироблятиметься теплова та електрична енергія для задоволення власних потреб та потреб населення.

Основні переваги проекту – переробка до 96% сміття, що надходить, генерація енергії, нові робочі місця та надходження додаткових коштів до міського бюджету. І що не менш важливо –  забезпечення екологічної безпеки самого полігону.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS