Новини
Здоров’я

У Хмельницькій дитячій лікарні кардинально оновили хірургічне відділення

Після капремонту хірургічного відділення стіни тут не фарбували в однотонний колір, а вирішили пофантазувати. В коридорі та їдальні тепер – десятки яскравих міні-муралів. Такі ж малюнки завдяки спонсорам мед закладу з’являться і в палатах.

«Це – територія дитинства, і вона має бути яскравою. Ми будемо думати, як комфортно провести дитині час у цій палаті. Можливо, для цього їй потрібно під якимось певним контролем використати гаджет. Також ми зараз намагаємося запустити такий челендж – «Ти в лікарні. Залиши  іншій дитині, яка раптом тут опиниться, книжку, іграшку», – розповідає головний лікар міської дитячої лікарні Наталія Зимак-Закутня.

Ще кілька років тому, каже завідуючий відділенням Ігор Погребняк, ідея, як організувати дозвілля для маленьких пацієнтів, відкладалася на безрік. Хірургія гостро потребувала ремонту. Дітям після операції доводилося йти до туалету за десятки метрів.

Нині кожна палата має не лише санвузол, а й нову підлогу та яскраві стіни, нові вікна та широкі двері, аби можна було заїхати на візку.

Загалом відділення розраховане на 68 ліжок. У планах медиків – встановити у кожній палаті телевізори та холодильники. У харчоблок – замість традиційних мийок мріють купити посудомийні машини. А їдальню обладнати сухим басейном.

Після  ремонту у відділенні нарешті з’явилася сестринська кімната, є окреме приміщення, де персонал обідає.

Капітальний ремонт цього крила хірургічного відділення тривав півтора року. З бюджету міста на це пішло майже два мільйони гривень. За останні кілька років дитяча лікарня суттєво оновилася. Тепер на черзі – друга сторона відділення, де розташовані палати гнійної хірургії. Проект ремонту уже в розробці. Медики не приховують, у якому воно стані, і наголошують – саме такими не повинні бути умови для дітей.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS