Новини
Події

У Хмельницькому говоритимуть про фестивальні стратегії

«Фестивальна майстерня» уже вдруге відбудеться в обласному центрі. Унікальна подія для мистецької галузі України триватиме 13 та 14 червня у дитячій художній школі та в Агенції сталого розвитку «АСТАР». І збере під одним дахом менеджерів, які вже мають досвід у фестивальній індустрії, а також новачків, які хочуть навчитися створювати грандіозні події у своєму місті та у країні.

Впродовж першого дня учасники форуму слухатимуть лекційну частину. Другий день відведуть під восьмигодинні практичні заняття. Учасники воркшопів поглинатимуть знання про ефективний фестивальний менеджмент, сформують концепції нових фестивальних проектів у Хмельницькому. Три ідеї отримають фінансування з міського бюджету.

Андрій Зоїн, один зі спікерів конференції, розкаже, чому фудкорти є важливими на фестивалях. Він зазначає, що гастрономічна складова посідає друге місце після музичної:

«За вісім років їжа стала чи не найголовнішою на фестивалі. Тому ми будемо розказувати, як правильно вираховувати стратегію, які тенденції зараз модні і чому, наприклад, одна їжа не продається, а інша продається».

Особливістю форуму буде презентація унікального аналітичного дослідження фестивального ринку України, яке раніше не проводили. Воно оприлюднить 15 інтерв’ю з менеджерами фольклорних, кінематографічних, поетичних та історичних фестивалів країни.

Співорганізатор форуму Олег Демчук рекомендує фестивальним менеджерам створювати неодноразові культурні події. Наприклад, як «Oktoberfest» у Німеччині, який проводять впродовж 200 років. Він переконаний, що хороші фестивалі у місті існувати можуть, потрібні лише креативні ідеї та гроші.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS