Новини
Дозвілля

Майстер-класи та вистави: у Хмельницькому вирував фестиваль «Чаро-дій»

Фестиваль дитячої творчості влаштували у середмісті обласного центру, на літній сцені біля кінотеатру ім. Т. Шевченка. На майданчику перед глядачами виступали вихованці та працівники дитячих садків. Вихователі ДНЗ «Золота рибка» дефілювали у костюмах персонажів мультфільмів.   Представники іншого дошкільного закладу – «Світлячок» – перевтілилися у героїв відомої української казки «Солом’яний бичок».

Окрім того, на майданчику інсценізували такі українські народні казки, як «Круть і Верть», «Ріпка» та «Колобок», «Вовк та семеро козенят». Ролі у них виконали і діти, і вихователі.

Вихованці ж театрального гуртка «Весельчата» тішили присутніх постановкою «Грибочки». Поруч зі сценою відбувався майстер-клас з ліплення. Там демонстрували своє вміння створювати фігурки з пластиліну маленькі митці з гуртку «Чарівні намистинки» палацу творчості.

Свято зібрало кілька сотень глядачів. Найменші мали змогу спостерігати за виставами сидячи – перед майданчиком встановили кілька рядів стільців.

Безпосередньо на самому майданчику перед кінотеатром ім. Т. Шевченка теж було яскраво та гамірно. На сцені свої таланти демонстрували маленькі танцюристи та співаки. Біля входу у кінотеатр встановили велетенську розмальовку, до розфарбовування якої міг долучитися кожен охочий.

Нагадаємо, з нагоди свята – Дня захисту дітей – у Хмельницькому завтра, 2 червня, продовжить свою роботу «Жива бібліотека просто неба» в парку імені І. Франка. Маленьких хмельничан запрошують відвідати її з 11.00 до 17.00.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS