Новини
Культура

Світ, якого ми не бачимо: у Хмельницькому відкрилася виставка макрофотографії

Комахи та павучки, бабки та метелики, ящірки та коники – нас оточує безліч крихітних створінь, які живуть своїм життям, прихованим від наших очей. Іноді ми їх несвідомо нищимо, іноді – цілеспрямовано, але майже ніколи не маємо змоги роздивитися їх зблизька, в деталях.

Київський фотохудожник Сергій Мірошник ось уже п’ять років терпляче та талановито фотографує цей мікро-світ. І на півсотні світлин, привезених ним до музею-студії фотомистецтва, хмельничани нарешті мають змогу побачити ці мініатюрні створіння “на повний зріст”. Всі світлини, представлені на виставці, мають свої назви, хоча роботи настільки неординарні та багатосенсові, що кожен може придумати для них свою, власну історію та назву.

Як розповів фотограф, для того, аби відзняти своїх “героїв”, йому доводиться підніматися рано-вранці. А оскільки живе він неподалік від лісу, то натури йому для фото-сесій вистачає. Знімає, зазвичай, під класичну музику. У роботі не використовує ніякого додаткового спеціального обладнання.

До цього Сергій Мірошник багато років займався пейзажною фото-зйомкою. І лише півдесятка років тому відкрив для себе макрозйомку. Має відзнаки близько двох десятків фотоконкурсів та виставок.

Виставка у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56) триватиме до 18 червня.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS