Новини
Суспільство

У Хмельницькому триває акція “Подаруй смартфон дитині без батьків”

У Хмельницькому триває акція “Подаруй смартфон дитині без батьків”. Її започаткували, аби полегшити комунікацію в суспільстві випускникам інтернатних установ.  Закінчиться акція 25 червня святом із врученням смартфонів дітям, які мріють про власний гаджет.

Акцію проводить «Фонд допомоги потребуючим» для того, щоб далі передати смартфони у користування дітям сиротам старшого віку, які випускаються з інтернатних установ, так би мовити, в доросле самостійне життя.

“Виходячи з того, що сучасні підлітки багато спілкуються через інтернет, використовуючи гаджети, то відсутність гаджету в підлітка – означає, що він випадає із загального інформаційного та комунікативного потоку життя. Системи інтернет-платежів, отримання банківських карток, інших фінансових продуктів в майже усіх банківських установах тощо. Все це вже є невід’ємною частиною життя сучасної молодої людини”, – пояснюють організатори.

Згідно з законодавством України, діти сироти не можуть до настання повноліття (18 років) самостійно розпоряджатись коштами, які їм нараховує держава. Тому вони полишені можливості спілкуватись так само, як їх однолітки за допомогою смарт гаджетів і, не дивлячись на неоднозначний вплив гаджетів на дітей та підлітків – випадають із загальної системи спілкування.

Гаджети збирають через спеціальні опломбовані контейнери, які розміщені в магазинах ЧІП за адресами вул. Проскурівська, 17 (зліва від Приватбанку), вул. Свободи, 48 (навпроти сервіс центру Обленерго), вул. Соборна, 15 (навпроти ЦНАПу), вул. Старокостянтинівське шосе, 2/1Б (ТЦ Агора).  

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS