Новини
Події

Депутата Хмельницької облради визнали винним у корупційному порушенні

Депутата Хмельницької обласної ради визнано винним у вчиненні корупційного правопорушення. Про це повідомили в Управлінні захисту економіки в Хмельницькій області.

За порушення норм Закону України «Про запобігання корупції» на депутата складено адміністративний протокол. Депутат Хмельницької обласної ради придбав квартиру, вартість якої перевищує 50 прожиткових мінімумів та складає 397 500 гривень.

Відповідно до частини 2 статті 52 Закону України «Про запобігання корупції» у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції.

Депутат знехтував нормами Закону та не повідомив НАЗК про суттєві зміни у майновому стані, які виникли у зв’язку з придбання квартири. Тим самим вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

За порушення норм антикорупційного законодавства працівниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області відносно депутата Хмельницької обласної ради складено адміністративний протокол за частиною 2 статті 172-6 (Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS