Новини
Інфраструктура

На одній із вулиць Хмельницького перенесуть зупинку громадського транспорту

Зупинку “вулиця Перемоги”, що на Зарічанській, перенесуть на нове місце. Вона розташується ближче до скверу імені Степана Бандери, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Заїзна кишеня і тротуар з тактильною плиткою вже облаштовані. В управлінні транспорту та зв’язку кажуть, що перенесення зупинки розвантажить небезпечне перехрестя і зменшить кількість заторів на Зарічанській.

Крім того, зараз зупинка розташована в аварійно небезпечній зоні – на перехресті, де жвавий рух.

“Ми розуміємо, що дуже великий ефект буде від кишені на Зарічанській, тому що перехрестя Зарічанська-Перемоги, виїзд від “Таврії” – це завжди складне перехрестя з комплексом світлофорів, і там постійно були проблеми. Ми зупинку переносимо і знімаємо проблему”, – пояснює міський голова Олександр Симчишин.

Перенести зупинку планують упродовж місяця, зараз на цьому місці вже облаштована кишеня, нанесено розмітку, виділено місце під встановлення павільйона. Тротуар виклали новенькою бруківкою і тактильною плиткою для людей, у яких порушення зору.

За останніх 3 роки на дорогах міста побудували 33 заїзних кишені для громадського транспорту. Одна така обходиться бюджету щонайменше в півмільйона гривень.

В  ідеалі такі кишені мають бути біля кожної зупинки, а їх у місті 250.

Детальніше – у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS