Новини
Суспільство

У Кам’янці виникла небезпечна ситуація навколо головного каналізаційного колектора

У Кам’янці-Подільському працівники комунального підприємства «Міськтепловоденергія» взялися за реконструкцію головного міського каналізаційного колектора. Про це повідомили у міській раді.

Як зазначається, наприкінці квітня через корозію бетону стався обвал залізобетонної труби діаметром 1000 мм. Це створило небезпечну ситуацію, адже колектор відводить води з центральної частини міста і до нього під’єднано 300 житлових будинків. Тому з міського бюджету передбачили 3 млн грн на придбання труб для термінового відновлення колектора.

Як повідомляють у КП «Міськтепловоденергії», наразі вже прокладено 450 метрів труби діаметром 600-800 мм нової мережі, що становить більшу частину від необхідної довжини гілки.

При виконанні робіт виникає  багато складнощів: глибина прокладання мережі – понад 4м, прохід під залізничним полотном,  погодні умови (щоденні зливи), особливості ґрунту, через постійні зсуви якого роботи часто доводиться призупиняти. Реконструкція колектора на кожному етапі контролюється головними спеціалістами і керівництвом  підприємства.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS