Новини
Суспільство

Засновнику онкологічної служби Хмельницької області відкрили пам’ятний знак

У Хмельницькому обласному онкологічному диспансері 5 червня відбулось відкриття меморіальної дошки засновнику онкологічної служби Хмельницької області В’ячеславу Шаренку. Про це повідомили у прес-службі обласної ради.

Багато гарних слів лунало про життєвий та професійний шлях В’ячеслава Шаренка. Адже майже 20 років він очолював Хмельницький обласний онкологічний диспансер.

З нагоди свята Грамотами обласної ради, облдержадміністрації  нагороджено кращих працівників медичного закладу.

Шаренко В’ячеслав Васильович народився 18 грудня 1940 року в селі Білокриниця, Кременецького району, Тернопільської області. У 1966 році після закінчення Тернопільського медичного інституту працював лікарем нейрохірургом Хмельницької обласної лікарні.      

З 1973 по 1982 рік обіймав посаду заступника завідуючого Хмельницьким обласним відділом охорони здоров’я. У лютому 1982 року  призначений на посаду головного лікаря Хмельницького обласного онкологічного диспансеру. Брав безпосередню участь у проектуванні закладу. В короткі терміни  завершив будівництво закладу та налагодив повноцінну його роботу, увівши в експлуатацію вузькопрофільні онкологічні відділення. Хмельницький обласний онкологічний диспансер, як спеціалізований онкологічний заклад  був побудований одним із перших на Україні.

Посаду головного лікаря обласного онкологічного диспансеру поєднував з обов’язками головного онколога області. Був одним з ініціаторів формування  онкологічної служби України як окремої медичної галузі. Став засновником і фундатором онкологічної служби Хмельниччини, сформував кадровий колектив онкологів у районах і містах області,  створив та налагодив мережу і роботу районних та міських онкокабінетів, оглядових кабінетів, сприяв їх розвитку та удосконаленню. Помер В’ячеслав Шаренк 9 жовтня 2008 року.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS