Новини
Суспільство

Хмельничани використовують зоокомплекси не за призначенням

Далеко не всі власники домашніх улюбленців призвичаїлися до зоокомплексів, вважає директор комунального підприємства «Парки і сквери Хмельницького» Олександр Бондарчук. За його словами,  коли контейнери для прибирання за собаками лише з’явилися у паку ім М. Чекмана, їх використовували переважно за призначенням. Але згодом містяни перетворили зоокомплекси  на сміттєві баки зі звичайним непотребом. А еко-пакети для фекалій почали просто зривати та привласнювати.

«Ми вішаємо нові мішечки раз на тиждень. На кожний зоокомплекс по 20 штук, – розповідає Олександр Бондарчук. – Їх часто просто зривають. Але не можна сказати, що всі громадяни несвідомі. Є такі, які прибирають за своїми собаками».

Нагадаємо, перший зоокомплекс встановили у парку ім. М. Чекмана наприкінці 2017 року. Другий з’явився там же рівно рік тому – влітку 2018. Конструкція складається з вертикальної труби, до якої кріпиться контейнер та пакети для відходів. Зверху міститься табличка  «Я – відповідальний власник, тому що прибираю за своїм улюбленцем».

Поки що це єдина хмельницька локація, де є зоокомплекси. Ідею встановлення запозичили із сусідньої Польщі, де правила вигулу собак регламентуються місцевою владою, а для вигулу відводяться лише певні місця.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS