Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому побільшає «острівців безпеки»

Проспект Миру в обласному центрі – одна з небагатьох вулиць у місті, що має чотири смуги руху. Саме тут у 2017-му з’явився перший «острівець безпеки» – навпроти гімназії №2. Світлофор тут – із кнопкою виклику, тож пішоходи самі ним керують. Якщо не встигають перейти дорогу, зупиняються на «острівці». Його водії помічають здалеку – чим ближче до нього, тим  вужчою стає дорога. Тож доводиться пригальмовувати і не обганяти інші автівки.

Острівець розташований на центральній частині дороги, огороджений бортовим каменем висотою в 15 сантиметрів. Обкладений бруківкою або заасфальтований. Ширина «острівця безпеки» – два, довжина – близько восьми метрів. З обох боків знаки, що сигналізують водіям про перешкоду, яку слід оминати. Такі елементи безпеки дорожнього руху є не лише на проспекті Миру. Під час капітального ремонту вулиці Свободи тут облаштували кілька таких «острівців».

Надалі облаштовувати їх планують, насамперед, на тих вулицях, де чотири смуги руху. Це, зокрема, вулиці Шевченка та Прибузька.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS