Новини
Кримінал

У Хмельницькому викрили підпільне виробництво алкогольного фальсифікату

У ході проведення операції «Акциз-2019» співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Хмельницькій області припинили функціонування підпільного цеху з розливу фальсифікованих алкогольних напоїв. Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частинами 1 -3 статті 204 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що група осіб тривалий час здійснювала незаконне виготовлення алкогольних напоїв із недоброякісної сировини, що становить загрозу для життя та здоров’я людей, а також реалізацію незаконно виготовлених алкогольних напоїв під виглядом горілки, розлитої в ПЕТ-пляшки місткістю 5 літрів та інших ємностей, без марок акцизного податку встановленого зразка.

Згідно з висновками судових експертиз, алкогольні напої, що реалізовувались під виглядом горілки, не відповідають вимогам державних стандартів, а також виготовлені непромисловим способом, без дотримання технології виготовлення горілки.

На підставі відповідних ухвал суду фіскалами проведено чотири обшуки у місцях здійснення незаконної діяльності, за результатами яких виявлено та припинено діяльність підпільного цеху. 

З протиправного обігу вилучено рідину з характерним запахом спирту, готову продукцію під виглядом горілки, розлиту в ПЕТ-пляшки різних ємностей, обладнання, що забезпечує виробництво алкогольних напоїв., а також тютюнові вироби без марок акцизного податку встановленого зразка. Загальна вартість вилучених підакцизних товарів складає 100 тисяч гривень.
Тривають слідчі дії.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS