Новини
Суспільство

У Нетішині від рук невідомого отруйника постраждало вже 8 собак

Тварин у місті атомників труять від 3 червня. Небезпечні для собак пігулки підкидають разом з їжею. Серед постраждалих чотирилапих  є і бездомні тварини, і домашні – лабрадор, спанієль та джек-рассел тер’єр та бельгійська вівчарка. П’ять з тварин врятувати не вдалося.

За словами ветеринарів, труїли собак протитуберкульозним препаратом. Він викликає у тварин раптове й суттєве погіршення самопочуття. Якщо собаці негайно не надати допомогу, він може загинути протягом найближчої після отруєння години.

Нині у Нетішинському відділенні поліції  8 заяв,  з яких одна від зоозахисної громадської організації. Правоохоронці кажуть: про кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами у даному випадку буде йтися лише у разі, якщо поліції вдасться встановити особу отруйника. Зробити це буде непросто, адже пігулки підкидали у місцях, де не було камер відеоспостереження. У поліції розповідають про чотири локації: вулиці Михайлова, Варшавська, проспект Незалежності та набережну біля штучного каналу, де у Нетішині часто вигулюють домашніх улюбленців.

Небайдужі містяни тим часом не сидять, склавши руки. У соцмережах розмістили оголошення про чималу грошову винагороду за достовірну інформацію, яка допоможе встановити осіб, причетних до отруєння тварин.

Важливо! Якщо собака з’їв на вулиці невідому їжу, ветеринари радять дати йому велику кількість препарату-сорбенту, на кшталт активованого вугілля. У разі ж, коли тварина починає поводитись неадекватно після вживання їжі, скавчить та блює, треба негайно ввести вітамін В6 (можна 40-50 ампул). Ця речовина є антидотом  до протитуберкульозного препарату. Після цього потрібно терміново везти собаку до ветклініки.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS