Новини
Події

У хмельницькому парку ревітимуть бензопили

22 червня в обласному центрі відбудеться міжнародний кубок вальників лісу. Подібний захід у Хмельницькому проходитиме вперше. Заплановано два його етапи: до 18.00 – український, потім – міжнародний, де найкращі вальники з України зможуть позмагатися з кращими вальниками світу.

Професія лісоруба в Україні не дуже популярна, розповідають організатори. При цьому вона – одна з найбільш небезпечних. Власне, задля її популяризації і було майже 10 років тому започатковано конкурс.

«Кубок Shtill було започатковано 2010 року. З 2014 року, в зв’язку з трагічними подіями в країні ми призупинили проведення кубку. Минулого року ми відродили це дійство. Почали з Чернівців, а ключова ідея, коли ми взагалі започатковували цей захід, було проводити його щоразу у новому місті. Так кубок уже відбувся в Буковелі, Львові, Вишгороді,  Чернівцях, і цього року ми привеземо це дійство в Хмельницький», – розповів представник організатора конкурсу Ігор Мельник.

За звання кращого  змагатимуться чотири іноземних та 30 українських команд. Усі дисципліни кубку базуються на реальних операціях, які лісоруби щодня виконують під час своєї роботи. Єдина дисципліна, яка не включена в змагання – безпосереднє звалювання лісу, оскільки її неможливо реалізувати безпосередньо в місті. А так учасники змагатимуться в таких дисциплінах як заміна ланцюга на швидкість, точний різ, комбінований різ та обрізка гілок.

На останок організатори повідомили: на конкурс запрошені не лише вальники – драйву усьому заходу додаватимуть музиканти. Запрошено три гурти –  дівочий рок-гурт The Sixsters, а також хмельницькі «Stanza» та «Мотор’ролла». Тож містян, які бажають на власні очі побачити змагання вальників та послухати драйвову музику, 22 червня запрошують до парку Молодіжного.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS