Новини
Інфраструктура

Для Хмельницького купують 10 тролейбусів: якими маршрутами вони курсуватимуть

До кінця червня у Хмельницький доставлять перших 2 тролейбуси, які місто купує у лізинг. Наступна партія транспорту приїде у липні. А вже до жовтня обласний центр отримає усі 10 машин, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Половина нових тролейбусів — на автономному ходу. Це означає, що рухатися вони можуть будь-якою вулицею, адже не потребують електроживлення.

“Ми плануємо запустити перший маршрут, з’єднавши Ракове і Львівське шосе по вулиці Толстого, щоб тролейбус не заїжджав на вулиці Кам’янецьку, Подільську, Шевченка, і сполучав ці райони. Плануємо ще один маршрут: вулиця Красовського, Чорновола і в Ракове, щоб з’єднати Дубове і Ракове. І на перспективу ці тролейбуси, одна одиниця – точно, в години пік може відпрацьовувати Лезневе і Ружичну, туди, де тролейбуси не їздять”, – розповів міський голова Олександр Симчишин.

Активно оновлювати тролейбусний парк Хмельницького почали з 2016 року. За позабюджетні кошти уже придбали 19 нових машин, 4 одиниці транспорту, які збиралися відправити на металобрухт, капітально відремонтували.

Нині на маршрути вдається щодня випускати максимум 78 тролейбусів. Цього замало, місто потребує щонайменше ще 30 машин, каже міський голова.

“Ми з двома банками працювали. Приватбанк запропонував надзвичайно низьку відсоткову ставку”, – зауважив Олександр Симчишин.

Обійдуться тролейбуси міському бюджету у 74 млн грн. Аванс – а це майже 15 млн грн уже перерахували. Якщо Приватбанк дасть добро, за такою ж процедурою куплять 10 великогабаритних автобусів.

“Це великогабаритні низькополі сучасні автобуси, які стануть наступним етапом. Я думаю, десь на початку або в середині 2020 року вже побачимо їх на маршрутах у Хмельницькому”, – додав Олександр Симчишин.

Нові тролейбуси приїдуть у місто вже в червні

До кінця червня у Хмельницький доставлять перших 2 тролейбуси, які місто купує у лізинг. Наступна партія транспорту приїде у липні. А вже до жовтня обласний центр отримає усі 10 машин. Половина нових тролейбусів — на автономному ходу. Це означає, що рухатися вони можуть будь-якою вулицею, адже не потребують електроживлення. У міській раді розглядають варіант, щоб сполучити тролейбусами мікрорайони Раково і Дубове.

Опубліковано МТРК "Місто" Понеділок, 10 червня 2019 р.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS