Новини
Події

На Хмельниччині оштрафували депутата за невчасне декларування доходів

На Хмельниччині суд оштрафував районного депутата на 850 грн за невчасне декларування доходів. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

«Визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн»,  – таку постанову виніс Ярмолинецький районний суд депутату місцевої райради.

Як встановив суд, 54-річний житель Кам’янця–Подільського, будучи депутатом сьомого скликання Ярмолинецької районної ради, в порушення вимог статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» подав на офіційний веб-сайт Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік, лише 4 липня 2018 року.

У суді свою вину в несвоєчасному поданні без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, районний обранець визнав, підтвердилася вона й доказами у справі.

«При накладенні адміністративного стягнення суд враховує характер вчиненого правопорушення, особу М., ступінь його вини, щире каяття, позитивну характеристику, те, що він раніше до адміністративної відповідальності не притягувався, і вважає за можливе накласти на нього адміністративне стягнення … у виді штрафу в мінімальному розмірі», – ідеться у постанові суду.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS