Новини
Суспільство

На Хмельниччині 11 тисяч осіб знайшли роботу через службу зайнятості

Завдяки Хмельницькій обласній службі зайнятості працевлаштувалися 11 тис. осіб. Загалом у січні-травні 2019 року послугами з пошуку роботи скористалися 22,6 тис. безробітних, повідомляє прес-служба відомства.

З початку року майже 4 тис. роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області. У базі даних налічувалось 17,7 тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив  5279,5 грн.

«Як завжди, найбільший попит на ринку праці зберігається за робітничими професіями.  Більше 60% вакансій – професії металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг. Затребувані менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі, вчителі», – повідомляє директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Протягом січня-травня 2019 року, 11 тис. осіб працевлаштувалися за сприянням обласної служби зайнятості, в тому числі 7 тис. зареєстрованих безробітних. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучили 2,9 тис. громадян, стільки ж осіб проходили професійне навчання з метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня.

Зазначимо, що станом на 1 червня 2019 року актуальними були 2,9 тис. вакансій, на одну вакансію претендували 4 безробітних. Кількість зареєстрованих безробітних становила 10,9  тис. осіб, в тому числі 448 військовослужбовців – учасників АТО (ООС) та 43 особи з числа внутрішньо переміщених.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS