Новини
Політика

Святослав Вакарчук презентував політичний проект «Голос» у Хмельницькому

Святослав Вакарчук відвідав Хмельницький, де представив свій політичний проект «Голос». Він зустрівся з журналістами, волонтерами та громадськими активістами й відповів на їхні запитання.  

Партія сповідає україноцентризм з головною цінністю – «людина – понад усе». Представники «Голосу» збираються почати роботу із законопроектів щодо зміни судової системи та обмеження олігархічної влади в Україні.

“Є речі, які можна зробити швидко. Це якісні зміни у судовій системі.  Це заходи, які обмежуватимуть вплив олігархів. Це призведе до рівних прав, покращення економіки, до збільшення зарплат та продуктивності праці”, – розповів Святослав Вакарчук, лідер партії «Голос».

Освітні зміни, за словами Святослава Вакарчука, передбачають довгий шлях. Інклюзивність в освіті лідер «Голосу» назвав важливим принципом для всіх, а не лише для дітей з особливими потребами.

“Дітей треба вчити рівності. Коли діти з особливими потребами є у загальному колективі, вони найкраще виховують наших дітей. Тому для мене це принципово”, – наголосив Вакарчук.

Святослав Вакарчук пояснив, чому у 2008 склав депутатські повноваження  та вдруге іде у політику саме зараз. Верховну Раду шостого скликання (2007-2012 рр.) порівняв зі старим автобусом, на якому краще було не їхати, а йти пішки.

“А зараз я відчуваю, що у мене є можливість зробити справжню спортивну машину, на якій ми можемо швидко і впевнено поїхати у майбутнє. Я знаю, як. І готовий сидіти за кермом”, – пояснив Святослав.

Святослав Вакарчук зазначив: треба спиняти війну, але на українських умовах. Для цього неможливо просто «перестати стріляти».

“Що значить перестати стріляти? А якщо нам будуть стріляти у відповідь, нам теж перестати стріляти? Тому наша позиція чітка: в Україні війна, Росія анексувала Крим і оркеструє війну на Донбасі і території ці не підконтрольні Україні. Це означає, що російська агресія продовжується. Наша задача – тримати лінії зіткнення, підсилювати армію і країну зсередини сильнішою”, – додав політик.

Лідер «Голосу»  вважає: політики старої формації показали свою неспроможність. Свій зв’язок з Петром Порошенком заперечив.  

“Мені ніхто ніколи не пропонував бути членом партії «БПП», або як вона по-іншому називається. Всі старі політики мають піти. Нам потрібно змінити стару систему і привести нових людей до влади”, – зауважив Вакарчук.

Ставку у «Голосі» роблять на команду людей, більшість з яких не відомі широкому загалу, але зарекомендували себе фахівцями у економічній, освітній та юридичній сферах.

“Ми хотіли, щоб у тому списку, який ми ведемо у Верховну Раду, були люди, які можуть не лише розказати слово полум’яне з трибуни. А які у Верховній Раді будуть реально фізично працювати, створювати закони, розбивати старі корупційні схеми”, – переконаний Святослав Вакарчук.

На  Майдані Незалежності Святослав Вакарчук зустрівся з тисячами хмельничан та виконав для них свої хіти.

“Для мене гордість, що сьогодні у центрі Хмельницького на абсолютно вільному концерті ми будемо знову віддавати енергію. Енергію змін, яку, я сподіваюся, ми направимо у правильне русло”, – резюмував політик.

Детальніше – у сюжеті Nagolos TV:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS