Новини
Суспільство

На Хмельниччині порушника ПДР оштрафували та позбавили прав

Наприкінці травня у с. Косогірка Ярмолинецького району поліцейські намагалися зупинити автомобіль, за кермом якого був місцевий житель. Утім, на вимогу правоохоронців, що подавали відповідний звуковий сигнал та сигнал проблисковими маячками, водій не реагував. Патрульне авто переслідувало порушника аж до його помешкання. За висновками медичних експертів, чоловік був у стані алкогольного сп’яніння, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

У судовому засіданні свою провину він не заперечував. Пояснив, що дійсно, перед тим як сісти за кермо, випив спиртне. Поїхав за алкоголем ще, а коли повернувся, слідом приїхала поліція. Запевнив: не чув і не бачив, що за ним їдуть і вимагають зупинитися. Разом із тим визнав – на відео з нагрудної камери поліцейського автомобіль, який переслідують правоохоронці з увімкненими проблисковими маячками синього та червоного кольорів і звуковою сигналізацією, його.

Ярмолинецький районний суд своїми постановами визнав водія винним у керуванні транспортним засобом особою в стані алкогольного сп’яніння (частина 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення) і наклав на нього стягнення – 10200 гривень штрафу з позбавленням на 1 рік права керування транспортними засобами, а також – у невиконанні вимог поліцейського про зупинку транспортного засобу (стаття 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та оштрафував на суму 153 гривні.

Обидві постанови можуть бути оскаржені до Хмельницького апеляційного суду.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS