Новини
Дозвілля

У Хмельницькому стартував сезон кінопоказів просто неба

Цьогоріч вуличний кінотеатр змінив локацію на Молодіжний парк. Раніше фільми просто неба демонстрували поблизу Хмельницького національного університету.

Першим фільмом стала вітчизняна комедія «11 дітей з Моршина». Показ розпочався о 21:30. До цього дітей і дорослих, що зібралися на березі Південного Бугу, розважали аніматори та ді-джей.

«Ми змінили формат, тому що люди приходять за годину, а то й за дві до початку. Всі хочуть принципово зайняти місця ближче, щоб було класно видно. Ми побачили, що є така тенденція – дві години тим людям просто немає, що робити. Тому придумали дискотеку», – розповідає ініціаторка проекту, голова Молодіжної громадської ради Анастасія Козак.

Особливість сезону-2019 – лише українське кіно, зняте протягом останніх двох років. У червні це будуть розважальні стрічки. У наступні два місяці – фільми на серйознішу тематику.

«Розповідати про назви всіх фільмів ми поки не можемо, бо досі ведемо перемовини з дистриб’юторами. Ймовірно, підбиратимемо фільми з прив’язкою і до якоїсь дати», – пояснює Анастасі Козак.

На перший кінопоказ прийшло кілька сотень містян. Фільм переглядали, сидячи на килимах або переносних стільчиках. Деякі хмельничани прихопили з собою їжу для пікніка.

Екран зі сталевою рамкою придбали цьогоріч за 25 тисяч гривень. Він, за словами Анастасії Козак, має належний кут огляду та спеціально призначений для переглядів просто неба.

Наступний кінопоказ відбудеться 21 червня – під час «Американського пікніка». Також кіно просто неба запланували показати і 29 червня – на фестивалі «My Fest». Детальний анонс та дати сеансів можна дізнатися на фейсбук-сторінці ініціативи «Вуличний кінотеатр. Хмельницький». У липні й серпні кіно просто неба демонструватимуть раз на два тижні. Проте плани може відкоригувати погода.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS