Новини
Суспільство

У Нетішині для курсантів-ліцеїстів провели показове військове навчання

Проходило тактико-військове навчання, влаштоване для вихованців комунального закладу “Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою” на базі стрільбища військової частини  №3043 з охорони Хмельницької АЕС. Бійці взводу спеціального призначення демонстрували навички забезпечення охорони об’єктів, знищення диверсантів за допомогою малих  мобільних груп з використанням різних видів вогнепальної зброї та застосуванням прийомів рукопашного бою, повідомляє прес-служба ВП “Хмельницька АЕС”.

Для острозьких ліцеїстів  військові продемонстрували кращі зразки стрілецької зброї, яка є в наявності у взводі спеціального призначення, дали урок тактики та стратегії бійців спецназу.

За словами командира військової частини №3043, підполковника Костянтина Кабанова, у підпорядкуванні військовослужбовців, які забезпечують охорону Хмельницької АЕС, є стрільбище, що з’явилось два роки тому. Тут кулезахисні та кулеприймальний вали мають належну товщину і досить надійно захищають від куль. Вогонь по мішенях можна вести з відстані сто метрів. Добре позначена лінія вогню. Найближчим часом планується обладнання стрільбища засобами, які дозволять здійснювати навчання в умовах сутінок і навіть вночі. Відтак відпадає необхідність використовувати стрільбище міського професі­йного ліцею та Цвітохи. Це дає економію коштів, дозволяє частіше проводити заняття. Показовим є й те, що нове стірільбище знаходиться на території, що охороняється військовою частиною і обмежує несанкційний доступ сторонніх осіб.

Під час показового навчання курсанти з Острога взяли участь у тренуваннях із знешкодження диверсійних груп за допомогою екіпіровки спеціальним електронним  обладнанням, яке використовується для тренування військовослужбовців військової частини №3043.

«Між військовою частиною №3043 та ліцеєм укладений договір про співпрацю. Перші її плоди ми вже маємо можливість оцінити. Для наших ліцеїстів є важливим досвід, який мають професійні військові, які займаються охороною такого важливого стратегічного об’єкта, як Хмельницька АЕС. Ми наші взаємини будемо поглиблювати, бо ж мета у нас одна – надійне забезпечення обороноздатності нашої держави» – наголосив виконувач обов’язків начальника  комунального закладу “Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою” Рівненської обласної ради , заступник начальника  з виховної роботи – начальник відділення виховної роботи, підполковник Ігор Приступа.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS