Новини
Кримінал

На Хмельниччині викрили зловмисника, який вимагав кошти у підприємця

Ще у березні минулого року мешканець Нетішина домовився із підприємцем, який здійснює пасажирські перевезення, про передачу йому в оренду власного автомобіля. Погодивши умови використання транспортного засобу, він передав перевізнику автомобіль та свідоцтво про його реєстрацію, видане республікою Литва, повідомляють у прес-службі прокуратури Хмельницької області.
За кілька днів після цієї «угоди» на підприємця було скоєно напад, під час якого у нього викрали гаманець з коштами та документами, у тому числі, на орендований автомобіль, а власник автомобіля з невідомих на той час причин вирішив розірвати попередні домовленості та висунув перевізнику вимогу повернути його майно.
Знаючи, що свідоцтва про реєстрацію автомобіля у «орендаря» уже немає, раніше неодноразово судимий за злочини проти власності чоловік, став вимагати у нього кошти нібито за його відновлення.
Спочатку сума відшкодування становила 200-300 доларів США, а потім зросла до 1500.
При цьому слідством встановлено, що у цей час зловмисник передав вказаний автомобіль разом з тим же свідоцтвом про його реєстрацію у користування третіх осіб.
Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на вимагання та отримання грошових коштів злочинним шляхом, спочатку він погрожував фізичною розправою та знищенням майна, а потім почав реалізовувати свої погрози. Задля переконливості своїх намірів, однієї ночі вимагач пошкодив шини, наступної – розбив скло в автомобілі підприємця, та продовжував вимагати передачі коштів.
Побоюючись за своє здоров’я та майно, чоловік був змушений виконати вимоги вимагача.
Розпорядитись отриманими коштами зловмисник не зміг, оскільки одразу після їх одержання у місті Славута був викритий та затриманий працівниками поліції у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Вирішується питання про оголошення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS